Skip to main content

ANTISTOFTEST

 

Antistoftestning kan påvise antistoffer mod covid-19 og dermed informerer om, hvorvidt en person tidligere har været inficeret med covid-19.

Testen er baseret på en normal blodprøve, der tages af en kvalificeret laborant. Blodprøven analyseres efterfølgende for tilstedeværelse af antistoffer mod covid-19 med en såkaldt ELISA metode.

Antistoftestning er som metode pålidelig, men i relation til covid-19 er den biologiske fortolkning forbundet med visse udfordringer. Personer med antistoffer cirkulerende i blodbanen har tidligere har været inficeret, dog i visse tilfælde uden at observere symptomer. Normalt vil tilstedeværelse af antistoffer være forbundet med immunitet i længere eller kortere tid.

Indtil videre er det ikke lykkedes for covid-19 at kortlægge samspillet mellem infektion, antistofproduktion og sygdomsbillede. Som noget ganske særligt ved covid-19 danner omkring 20% af patienter kun er begrænset og/eller forbigående antistofproduktion. Det er baggrunden for at visse patienter har haft covid-19 infektionen to gange.

Velkommen til Unilabs.dk

Fortsæt til hjemmesiden

ELLER VÆLG ET UNILABS LAND FRA LISTEN NEDENFOR