Skip to main content

Media Release

14 December 2020

Unilabs sikrer danske virksomheder adgang til hurtig Covid-19 testning af medarbejdere

Unilabs, som er blandt Europas største diagnostiske virksomheder, tilbyder nu lynhurtig Covid-19 testning til danske virksomheder med henblik på at sikre, at disse fortsat kan opretholde produktion og tilbyde deres medarbejdere et trygt og sikkert arbejdsmiljø.

Det øgede smittetryk i Danmark er en stor trussel for mange danske virksomheder, da en enkelt medarbejder smittet med Covid-19 kan være årsag til at kritiske funktioner i virksomheden må lukke ned. Lange ventetider i det offentlige system kan blive meget dyrt for en produktions- eller service-virksomhed, udtaler Jakob Gjørret, administrerende direktør for Unilabs A/S. Derfor prioriterer vi nu danske virksomheder og tilbyder dem superhurtig adgang til Covid-19 podning, og testsvar nogle timer senere.

Covid-19 infektioner truer på mange måde danske virksomheder, dels er dynamikken i mange brancher ændret radikalt, dels er virksomhederne sårbare overfor intern smittespredning og potentiel nedlukning. Smitte på ledelsesgangen eller i produktionsafdelingen kan indebære en massiv risiko mod virksomheden. Det er derfor essentielt hurtigt at kunne isolere individer eller hele teams, som kunne tænkes at være inficerede.

Talrige henvendelser har fået os til at prioritere danske firmaer, og vi tilbyder nu disse en dedikeret testning uden ventetid, siger Peder S. Andersen, Unilabs. Den medarbejder, der er under mistanke, kontakter os og aftaler en tid for podning. Podningen tager mindre end fem minutter, og vi analyserer prøven og sender svaret nogle få timer senere. Vi kan også teste større grupper, det kunne for eksempel være et arbejdshold eller en afdeling. Vores testservice kræver blot, at den enkelte virksomhed har lavet en aftale med os på forhånd.”

Det høje volumen af Covid-19 tests, som der i øjeblikket laves, har muliggjort meget lave priser på PCR-tests. At få en medarbejder testet for Covid-19 hos Unilabs koster mellem 350 og 450 kroner. Unilabs har valgt at prissætte den hurtige testservice lavt, da man ønsker at tilbyde virksomheder af alle størrelser den sikkerhed, som en rigtig PCR-test giver.

Unilabs Gruppens testkapacitet overstiger 500,000 tests om ugen, og Unilabs har i alt gennemført mere end 5 millioner test siden pandemien startede. Unilabs tilbyder også antistof og antigen tests, men hovedparten af testningen er PCR, der er ”the gold standard” og den test, som med størst sikkerhed kan på- eller af-vise Covid-19 i såvel symptomatiske og asymptomatiske patienter.

 

Media contact:

Anne Brusberg, Director of Communications

e: Anne.Brusberg@unilabs.com

t: +45 41 14 47 57

 

About Unilabs

Unilabs is one of Europe’s largest diagnostics companies. It offers a complete range of laboratory, pathology and imaging services for patients all around the world. With 12,700 employees across 150 imaging centres and 250 labs in 17 countries, we perform more than four million lab tests a week – saving lives every single day.  

Velkommen til Unilabs.dk

Fortsæt til hjemmesiden

ELLER VÆLG ET UNILABS LAND FRA LISTEN NEDENFOR