Unilabs lancerer stor Covid-19 immunitetsundersøgelse med hospitalerne i Region Hovedstaden Skip to main content

Media Release

02 July 2020

Unilabs lancerer stor Covid-19 immunitetsundersøgelse med hospitalerne i Region Hovedstaden

København, 1. juli 2020: Unilabs A/S, et selskab i Unilabs-koncernen som er en af de førende europæiske leverandører af diagnostiske tjenester, har lanceret en stor-skala undersøgelse med hospitalerne i Region Hovedstaden for at undersøge om helbredte Covid-19 patienter har opbygget immunitet over for sygdommen og om hospitalsmedarbejderne er mere modtagelige over for sygdommen.

Henover de næste tre uger vil Unilabs teste 15.000 blodprøver for antistoffer mod Covid-19. Målet er at fastlægge hvor mange hospitalsmedarbejdere der er blevet smittet, og hvor mange af dem der har produceret antistoffer.

”Vi glæder os over at blive udvalgt til at støtte denne undersøgelse og dermed bidrage til det vitale arbejde med at forstå Covid-19 – og specifikt for at besvare det vigtige spørgsmål om, hvorvidt en effektiv immunrespons opretholdes,” sagde Jakob Gjørret, administrerende direktør hos Unilabs A/S. ”Denne undersøgelse vil hjælpe os med at kvantificere erhvervsrisikoen for sundhedspersonalet og give baggrundsviden for politiske svar på Covid-19 i Danmark og over hele verden.”

”Vi er meget glade for at Unilabs kan hjælpe os med at behandle så mange prøver, især med så kort varsel. Det vil understøtte forskningsprojektet væsentligt” sagde Erik Sørensen, Laboratorieleder, Region Hovedstadens Biobank.

Unilabs, den næststørste europæiske leverandør af diagnostiske tjenester, har gennemført næsten 900.000 Covid-19 test i 17 lande, og mere end 200.000 antistof test. Udover antistof test i Danmark, udfører Unilabs Covid-19 test og antistof test i Storbritannien, Norge, Sverige, Schweiz, Frankrig, Portugal, Slovakiet, Tjekkiet, de Forenede Arabiske Emirater og Spanien.

Om undersøgelsen:

Alt personale der er i kontakt med patienter i Region Hovedstadens hospitaler bliver tilbudt screening for antistoffer mod Covid-19.

Testene vil foregå tre gange i alt: i begyndelsen af undersøgelsen, efter en måned og efter fem måneder. Den første runde af tests vil inkludere mere end 33.000 personer.

Klinisk information fås fra Sundhedsplatformen samt spørgeskemaer. Resultaterne bliver sammenlignet med en undersøgelse af danske bloddonorer, der fungerer som kontrolpopulation.

Deltagere screenes for at fastlægge hvor mange der er inficeret på et givet tidspunkt, og om de har en vedvarende immunrespons, som effektivt beskytter dem mod geninfektion.

 

Mediekontakt:

Anne Brusberg

E: anne.brusberg@unilabs.com

Tlf.: +45 41144757

 

Alistair Hammond, Global kommunikationsdirektør

E: Alistair.Hammond@unilabs.com

Tlf.: +44 7717730441

 

Om Unilabs

Unilabs er en af Europas største diagnostiske virksomheder. Det tilbyder en komplet vifte af laboratorie-, patologi- og billeddiagnostiske tjenester til patienter over hele verden. Med 12.700 medarbejdere på tværs af 150 billeddiagnostiske centre og 250 laboratorier i 17 lande, udfører vi mere end fire millioner laboratorietest om ugen – og redder liv hver eneste dag

Velkommen til Unilabs.dk

Fortsæt til hjemmesiden

ELLER VÆLG ET UNILABS LAND FRA LISTEN NEDENFOR